Van “Fail Fast” naar “Learn Fast, Learn Often” om echt te verbeteren

“Fail Fast” is een populair begrip geworden voor managers en DevOps teams. De belangrijke vraag is of “Fail Fast” nu daadwerkelijk waarde toevoegt. Of is Fail Fast een hol begrip geworden en gaat het ten diepste om hele andere zaken?

Om het nog persoonlijker te maken ik krijg de kriebels van mensen die “Fail Fast” als motto hebben gekozen om van tijd tot tijd te inspireren en te laten zien dat ze fan zijn van autonome teams.

“Fail Fast” wordt misbruikt om maar wat te proberen

Hoor jij het vaak om je heen “Fail Fast”? Het is zo een hip begrip wat te pas en te onpas wordt ingezet. Fouten worden daarmee goed gepraat en slechts weinig geleerd.

“Fail Fast” is een hol begrip geworden omdat het doorgronden waar het nu daadwerkelijk om gaat ontbreekt. Uiteindelijk gaat het helemaal niet om het feit dat je snelt moet falen. Waar mogelijk moet je falen voorkomen om je doelen zo efficiënt als mogelijk te behalen.

Het begrip “Fail Fast” zonder verdere kaders staat gelijk aan “Burn Fast”. Het verbranden van je waardevolle capaciteit en creativiteit.

“Learn Fast, Learn Often” is daadwerkelijk van belang om te groeien

Het is van groter belang om vooral snel, vroeg en vaak te leren. Wil je daadwerkelijk groeien dan zul je de experimenten die je doet heel bewust en zorgvuldig moeten uitvoeren. Niet zomaar wat proberen en dan zien wat er van terecht gaat komen. Continue reading

Ik ben een stoorzender! Jij toch niet?

BAM, die titel heb ik even nodig als reflectie op de lessen die ik leerde uit de TED talk van Jason Fried: Why work doesn’t happen at work.

In een talk van 15 minuten gaat Jason in op het feit waarom thuiswerken super effectief kan zijn. Hij komt hier tot de pijnlijke les dat M&M’s de belangrijkste stoorzender zijn. Managers en Meetings zorgen voor actieve verstoringen en die zijn er thuis simpelweg niet.

Het verschil tussen actieve verstoringen en gekozen momenten

Jason gaat in zijn talk in op de plekken waar je lekker, ongestoord kan werken. Verrassend beantwoorden de meeste mensen dit met thuis, in het vliegtuig of ze komen met een tijdsaanduiding zoals “zaterdagmorgen in alle vroegte”.

Het grote verschil met kantoor en de genoemde plekken is dat we op kantoor actief gestoord kunnen worden. Op alle andere plekken heb je dat zelf in de hand. Je kiest zelf om naar de koelkast te lopen op het moment dat het je uitkomt.

De actieve verstoringen op het werk komen van de manager of van meetings. Vragen van je manager even iets op te pakken en af te maken, of dat overleg al is het maar 30 minuten verstoord je werkzaamheden.

Zelf gekozen breaks op momenten dat ze effectief zijn

Op het eerste moment dacht ik ja-maar soms zijn deze zaken toch nodig. Hoe nodig sommige ook zijn ze halen anderen uit hun flow. Het werk van vandaag de dag vraagt met grote regelmaat tijd om na te denken. De puzzel op te lossen voordat je de tekening maakt, de nieuwe code schrijft of een tekst uit je vingers vloeit. Continue reading

5 Waardevolle bronnen om jezelf te ontwikkelen

Laatst vroeg iemand waar ik mijn informatie vandaan haal en hoe ik mezelf ontwikkel en op de hoogte blijf van de trends. Het antwoord is eenvoudig, gewoon als doel stellen elke dag iets te willen leren. Hiervoor zijn allerlei bronnen te gebruiken. Ik deel je hieronder mijn belangrijkste 5.

1. Blinkist voor de samenvatting van de nieuwste boeken

Misschien wel een van de beste apps voor je persoonlijke ontwikkeling. Een app waarin boeken van werkelijk elk aandachtsgebied zijn samengevat.

Deze samenvatting kun je direct vanuit de app lezen en nog mooier, je kunt ze ook luisteren. Dus met 15 minuten per dag heb je de essentie van een boek en auteur te pakken. Super voor onderweg.

Ga hier naar de site van Blinkist en maak direct een account aan.

2. LinkedIN en dan meer specifiek Pulse voor goede blogs van thought leaders

LinkedIN is in mijn optiek erg sterk om twee redenen. De eerste meest bekende is natuurlijk je digitale netwerk. Heerlijk en erg waardevol om contacten te onderhouden. Maar er is nog veel meer.

Continue reading